Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben Bowine Eisenga geboren in 1962, ik ben getrouwd en ik heb 3 kinderen.

Na tien jaar werken bij een veredelingsbedrijf als botanisch analiste wilde ik naast mijn baan graag een nieuwe studie oppakken. Het werd de academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Vanaf dag één werd ik gegrepen door deze geneeskunde. Het was nog moeilijk om na het tweede jaar een keuze te maken tussen acupunctuur en homeopathie. Maar bij deze laatste lag toch echt wel mijn hart. Mijn baan als analiste heb ik opgezegd toen mijn dochter werd geboren.
Tijdens de zes jaar aan de academie zijn mijn twee zoons geboren.

In 1998 ben ik afgestudeerd en daarna een praktijk aan huis begonnen. Omdat ik ook graag met andere therapeuten wilde samenwerken heb ik in 2005 naast mijn eigen praktijk ook de homeopathische praktijk in het CIG te Beverwijk overgenomen. In 2015 heb ik de praktijk in Beverwijk overgedaan aan mijn collega Anka Blankendaal. Ik blijf echter waar nodig is overleggen met mijn collega’s van het CIG. Met name met de osteopate Nancy Kouwenhoven en de mesologe Tineke van Roon.

Ik haal heel veel voldoening en plezier uit mijn werk, ook al is het beslist geen gemakkelijk vak. Het contact wat ik tijdens een conslult heb met de patiënt, de aandacht, het verhaal is een heel inspirerend onderdeel van mijn werk. Ik kan mij nog dagelijks verwonderen over de genezende kracht van de homeopathie.

Naast de praktijkvoering volg ik ook intensief nascholingsdagen zowel op homeopathie als medisch gebied. Ook heb ik maandelijks overleg met een groep collega-homeopaten.