Kinderen

Kinderen

Homeopathie is juist voor kinderen. Ik werk heel graag met kinderen, zij zijn een belangrijke doelgroep voor mij.

Omdat ik zelf moeder ben van drie kinderen kan ik me heel goed verplaatsen in de kinderen en zeker ook in hun ouders. Ik weet wat het is als er iets met je kind aan de hand is. Of je baby nu een vervelend eczeem heeft of dat je negenjarige zo angstig is, je wilt gewoon dat je kind zich fijn voelt. Bij kinderen werken de homeopathische middelen vaak heel snel en veilig en zijn daardoor een goed alternatief. Reguliere medicijnen kunnen wel eens bijwerkingen geven omdat ze niet speciaal voor kinderen zijn gemaakt. Het is geweldig om te zien dat een kleine dosis van een bepaald homeopathisch middel een kind van zijn klachten af kan helpen. Het kind krijgt meer weerstand en gaat zich beter ontwikkelen.

Tijdens het consult praat ik niet alleen met de ouder maar ook met het kind. Vanaf zes jaar kunnen kinderen best goed aangeven waar ze mee zitten. Maar ze mogen ook lekker gaan spelen, in de praktijkruimte is daar voldoende ruimte en speelgoed voor. Ik observeer ze onder tussen goed om een beeld van ze te krijgen. Soms hebben de klachten meer te maken met het gedrag van het kind. Dan praat ik liever apart met de ouder, zodat die vrijuit kan praten.

Veel voorkomende klachten bij kinderen die ik behandel zijn:
Darmkrampjes, oorontstekingen, eczeem, obstipatie, blaasontstekingen, chronische verkoudheid, allergie├źn, spruw, wratjes, slaapproblemen, nachtmerries, onzekerheid, angsten, driftbuien, hyperactiviteit, aandachtsstoornissen, agressief gedrag.